Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

BRT i Helsingborg rycker allt närmare

Planerna på att göra om linje 1 i Helsingborg till BRT-linjen HelsingborgsExpressen rycker allt närmare ett förverkligande. Foto: Ulo Maasing.

Planerna på att göra om linje 1 i Helsingborg till BRT-linjen HelsingborgsExpressen rycker allt närmare ett förverkligande. Foto: Ulo Maasing.

En ny, högklassig busstrafik à la BRT (Bus Rapid Transit) rycker allt närmare i Helsingborg. Politikerna i kollektivtrafiknämnden har nu ställt sig bakom ett genomförandeavtal mellan Region Skåne och Helsingborgs stad för den så kallade HelsingborgsExpressen.

Parterna planerar att införa en första satsning på en BRT-lösning, på linje 1 i Helsingborg, alltså en lösning liknande den mycket framgångsrika MalmöExpressen i Malmö.

Kollektivtrafiknämnden i Region Skåne och Helsingborgs stad har sedan tidigare tecknat en avsiktsförklaring. Genomförandeavtalet reglerar ansvarsfördelning och parternas ekonomiska åtagande för slutförande.

– Det är glädjande att vi har landat i en överenskommelse med Helsingborgs Stad kring utvecklingen av Helsingborgsexpressen. Det är en satsning på ett stadsbusskoncept med hög kapacitet, snabbhet, bekvämlighet och enkelhet. Det är bra för resenärerna, det är bra för miljön och det är bra för Helsingborg, säger Stefan Svalö (S), regionråd och ordförande i kollektivtrafiknämnden.

– Med genomförandeavtalet på plats kommer vi ett steg närmare den moderniseringen som Helsingborgsexpressen är av stadsbusstrafiken i Helsingborg, säger Nicklas Ljungström (MP), vice ordförande i kollektivtrafiknämnden.

Taggat som: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)