Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Batteridriven ledbuss körde 400 km på en laddning

En batteridriven ledbuss från BYD har kört 400 kilometer på en laddning. Foto: BYD.

En batteridriven ledbuss från BYD har kört 400 kilometer på en laddning. Foto: BYD.

En batteridriven ledbuss från den kinesiska busstillverkaren BYD körde nyligen den 400 kilometer långa sträckan mellan städerna Bogotà och Medellin i Colombia på en enda batteriladdning. Bussen sattes därefter i trafik i Medellin.

Staden lider svårt av luftföroreningar och är den nionde mest luftförorenade i Latinamerika. Medellins politiska ledning söker nu aktivt olika vägar att minska luftföroreningarna och enligt BYD bidrar en enda 18-meters eldriven ledbuss till att minska utsläppen av koldioxid med cirka 300 ton per år.

Bussen, som har en kapacitet på 160 passagerare, är av BYD särskilt utvecklad för Latinamerika med ett högt golv. Höggolvade ledbussar används på en rad BRT-linjer i världsdelen, eftersom hållplatserna har utformats som stationer med plattformar i nivå med bussgolvet.

Taggat som: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)