Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

55:ans buss blir konsertlokal

Elbusslinje 55 i Göteborg blir konsertlokal för klassisk musik. Bild: Volvo.

Elbusslinje 55 i Göteborg blir konsertlokal för klassisk musik. Bild: ElectriCity.

Elbusslinje 55 i Göteborg förvandlas nästa vecka till rullande konserthus. Då kommer barn från det internationella musiklägret Side by Side by El Sistema att ge konserter på 55:an som ett resultat av  ett samarbete mellan Göteborgs Symfoniker och ElectriCity.

Passagerare som åker elbusslinje 55 i Göteborg den 16-17 juni kan få lyssna till barn och ungdomar från hela världen som spelar klassiska instrument. Konserterna hålls för att uppmärksamma det internationella musiklägret Side by Side by El Sistema som hålls i Göteborg 15-18 juni 2016.

Lägret är en del av Göteborgs 400-årsjubileum och initiativtagare är El Sistema Sverige, musikskolan vars vision är att genom musik bidra till en positiv social förändring i barns liv.

– Lägret är en mötesplats för barn och unga från hela världen där man samlas runt en gemensam passion för musik. Att få framföra sin musik på en elbuss är ett annorlunda och spännande sätt att få dela med sig av sin passion. Samarbetet är ett kreativt sätt att ge de unga en arena och passagerarna en unik bussresa. Här tar konsten plats mitt i samhället, säger Petra Kloo Vik, ansvarig för barn- och ungdomsverksamheten på Göteborgs Symfoniker.

På musiklägret får de som medverkar chans att lära sig av erfarna orkestermusiker. Lägret avslutas med en konsert i Lisebergshallen där barnen spelar tillsammans med orkestermedlemmar från Göteborgs Symfoniker.

ElectriCity är ett samarbete mellan staden, näringslivet, regionen och akademin som syftar till att testa och demonstrera hållbar kollektivtrafik och som resulterat i elbusslinje 55.

De tysta elbussarna på linje 55 i Göteborg har tidigare använts för musikkonserter, bland annat har Zara Larsson och Seinabo Sey sjungit på bussarna. Konserterna, Silent Bus Sessions, spreds på sociala medier och visades för över 2,6 miljoner människor.

Här är en video från ElectriCity om busskonserterna med klassisk musik:

Taggat som: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)