Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Elektrisk Volvopremiär

Volvo Bussar lanserar på Persontrafik 2016 sin Elbuss Volvo 7900 Electric i kommersiellt utförande. Bild: Volvo.

Volvo Bussar lanserar på Persontrafik 2016 sin Elbuss Volvo 7900 Electric i kommersiellt utförande. Bild: Volvo.

Volvo Bussar gör på Persontrafik 2016 i Göteborg den här veckan den nordiska lanseringen av sin helt elektriska Volvo 7900 Electric i kommersiellt utförande. Samtidigt introduceras Volvos unika styrsystem, Volvo Dynamic Steering, på regionalbussar och stadsbussar. Volvo visar även en konceptbuss för framtidens stadstrafik.

I och med lanseringen av nya Volvo 7900 Electric har Volvo Bussar nu ett komplett program av elektrifierade fordon med hybrider, laddhybrider och helt eldrivna bussar på marknaden.

På Persontrafik 2016 visar Volvo inte bara upp sin nya elbuss i kommersiellt utförande utan också laddningsutrustning för så kallad opportunity charging (OppCharge), som innebär att bussarna kan snabbladdas vid ändhållplatserna. Hittills har Volvo Bussar sålt 350 hybrider, laddhybrider och elbussar i Norden.

En ny, fullutrustad konferensbuss, anpassad för rörlsehindrade visas också. Det är en Volvo 9700HD utrustad med rullstolslift och plats för två rullstolar.

Tillsammans med Skånetrafiken, Transdev och designfirman Veryday har Volvo Bussar tagit fram en konceptbuss för att testa ny teknik och nya inredningskoncept i dialog med resenärerna i Skåne. Bussen, som tidigare använts för testtrafik i Göteborg, har byggts om av Volvo Bussars rekonditioneringsverkstad i Säffle för att passa Skånetrafikens behov.

Persontrafik 2016 äger rum tisdag – torsdag denna vecka på Svenska Mässan i Göteborg.

Taggat som: , , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)