Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Elbusstillverkare skaffar mer kapital

Hybricons vd Fredrik Jonsson. Foto: Ulo Maasing.

Hybricons vd Fredrik Jonsson. Foto: Ulo Maasing.

Elbusstillverkaren Hybricon i Umeå skaffar mer kapital. Företaget ska genomföra en företrädesemission på 30 – 35 miljoner kronor. Syftet är, uppger Hybricon, ”att säkra vår finansiella situation fram tills att vi får nya order och kan inleda nästa produktionsfas”. Teckningstiden för nyemissionen är planerad att vara från slutet av februari till början av mars 2017.

Företaget uppger i ett pressmeddelande att huvudägaren ReMoD Invest AB, som före emissionen äger 38,2 procent av rösterna och kapitalet, har förbundit sig att fullt ut teckna sin andel, för att därigenom försvara sitt ägande. ReMoD Invest har också tagit på sig att stödja Hybricon finansiellt tills emissionen är genomförd genom att ställa ut ett så kallat brygglån med en ram upp till åtta miljoner kronor. Lånet kommer att kvittas mot aktier i den kommande företrädesemissionen.

Företrädesemissionen är ett sätt för befintliga aktieägare att behålla sin ägarandel och därmed möjligheten att i oförändrad proportion få del av framtida kursutveckling. Emissionens teckningskurs och övriga villkor, samt villkor för brygglånet, är ännu inte fastställda.

Styrelsen har även gett vd i uppdrag att undersöka möjligheterna av kompletterande finansiering, för att säkerställa likviditeten över kalenderåret 2017.

– Tack vare en stark huvudägare har vi goda möjligheter att arbeta med alternativ finansiering, säger Fredrik Jonsson.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)