Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Keolis efterlyser fossilfria spelregler

Keolis´ vd Magnus Åkerhielm: Vi efterlyser tydliga spelregler.

Keolis´ vd Magnus Åkerhielm: Vi efterlyser tydliga spelregler. Foto: Ulo Maasing.

För ett år sedan gick Keolis Sverige helt över till fossilfria drivmedel i sina bussar. Då fasade företaget ut de sista dieselbussarna och idag kör samtliga 1600 bussar på ett förnybart bränsle. Nu efterlyser företaget tydliga spelregler från regeringen.

– För oss var det  en historisk milstolpe när vi slutade med diesel och gick över till förnybara bränslen, säger Magnus Åkerhielm, vd för Keolis.

Han pekar på att Sverige har antagit ett politiskt mål om en fossiloberoende fordonsflotta till år 2030. Men redan femton år tidigare har Keolis visat att det är möjligt att i stor skala gå över till förnybara bränslen.

– Vi fortsätter vårt arbete med att optimera och energieffektivisera fordonsflottan och fördjupa vår kunskap om elektrifiering och autonoma fordon. Men för att vi ska kunna fortsätta investera i miljövänlig teknik behövs det tydliga spelregler. Så på min önskelista står det långsiktiga och tydliga skatteregler för förnybara bränslen, säger Magnus Åkerhielm.

Share Dela

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2020 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)