Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Julfilm från Volvo, party från Scania

Volvo satsar på stillhet i sin julfilm. Bild: Volvo Bussar.

Volvo satsar på stillhet i sin julfilm. Bild: Volvo Bussar.

Den här årstiden kallas ibland på engelska för The Festive Season – med både jul och nyår inkluderad. Volvo Bussar har gjort en särskild julfilm med koppling till sin satsning på elbussar. Och Scania lanserade nyligen en riktig partybussfilm!

I Volvos julfilm ligger tyngdpunkten på att tystnaden ibland betyder väldigt mycket, inte minst i juletid när tomten kan åka elbuss till tonerna av Stilla Natt…

Men efter jul är det bara några dagar till en av årets riktiga partyhelger, nyårshelgen. I Thailand vet man hur man kan partaja med hjälp av bussar. Allt fler party- och karaokebussar rullar nu på thailändska vägar på vad som kallas ”shing-shub-turer”.

Ett företag som kör sådana turer är ett familjeföretag som ägs av  Prasert Kungnern i Saraburi, 250 kilometer nordost om Bangkok. Han kan, om det behövs, ställa upp med tio partybussar som kan ta emot totalt 500 gäster. Det är rullande nattklubbar med stora lädersoffor, spektakulär ljussättning, barer, toaletter och enorma ljudanläggningar. En del av dessa anläggningar kostar närmare 200 000 kronor…

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)