Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Fortsatt elbussatsning från Transdev

Kinesiska BYD:s batteribuxss K9. Bild:BYD.

Kinesiska BYD:s batteribuss K9. Bild:BYD.

Den internationella transportjätten Transdev fortsätter att satsa på elbussar. I december satte företaget Europas största flotta av batteridrivna ledbussar i trafik i den holländska staden Eindhoven och på onsdagen skrev man kontrakt på åtta batteribussar från kinesiska BYD för trafik i staden Haarlem. För BYD är det ytterligare en framgång på Europamarknaden.

Det är Transdevs holländska dotterbolag Connexxion som har beställt bussarna som ska sättas i trafik i september i år. Bussarna laddas nattetid i depå och kommer att köra vardera 85 000 – 90 000 kilometer om året.

Även om ordern på åtta batteribussar inte verkaar särskilt stor innebär den att BYD nu är den kanske största leverantören av helelektriska bussar i Västeuropa idag. Inte minst i Storbritannien har man haft en hel del framgångar, delvis i samarbete med den brittiska busstillverkaren ADL, Alexander Dennis.

Även i Sverige har man haft vissa framgångar med bussar till Nobina i Ängelholm och Transdev i Eskilstuna. I Sverige kör Transdev även elbussar i Umeå. De bussarna har levererats av Hybricon.

Share Dela

Taggat som: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)