Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

ABB och Volvodotter laddar tillsammans i Nordamerika

Volvo Bussars nordamerikanskka företag Nova Bus lanserar i år sin elbuss LFSE. Samtidigt börjar man samarbeta med ABB om laddstationer frö den nordamerikanska marknaden. Foto: Nova Bus.

Volvo Bussars nordamerikanskka företag Nova Bus lanserar i år sin elbuss LFSE. Samtidigt börjar man samarbeta med ABB om laddstationer frö den nordamerikanska marknaden. Foto: Nova Bus.

Teknik- och energiföretaget ABB och Volvo Bussars nordamerikanska dotterbolag Nova Bus inleder samarbete om laddstationer för bussar i Nordamerika. Samarbetet innebär att Nova Bus ska leverera elbusslösningar till större städer i USA och Kanada. Sedan tidigare har Volvo Bussar och ABB ett samarbete i Europa, där ABB är leverantör av laddstationer till flera städer.

En första laddstation ska etableras i Montreal, Kanada, den stad där den internationella kollektivtrafikunionen UITP:s världskongress äger rum i maj. Bussmagasinet kommer naturligtvis att finnas på plats.

Även i USA kommer ABB:s laddstationer att följa den standard, OppCharge, som en rad elbusstillverkare och tillverkare av laddstationer har enats kring.OppCharge bygger på ett standardiserat gränssnitt, som gör att bussföretag, trafikhuvudmän och andra inte är låsta till en leverantör i sina val av elbusslösningar. Idag finns eller etableras elbussystem enligt OppCharge i tolv länder.

Den laddstation som nu ska etableras i Montreal är tänkt att fungera som en ”murbräcka” och kommer att transporteras runt i USA under hösten för att stimulera lokala trafikmyndigheter att elektrifiera kollektivtrafiken i städerna.

Taggat som: , , , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)