Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Backig test av elbussar i Göteborg

Ännu en busslinje i Göteborg får elbussar, än än bara för en dag.

Ännu en busslinje i Göteborg får elbussar, än än bara för en dag.

Ytterligare en busslinje i Göteborg ska få trafik med elbussar, om än inledningsvis bara för en dag. Det är linje 60 mellan Redbergsplatsen och Masthugget som ska trafikeras med två av de elbussar från ElectriCity som normalt går på elbusslinjen i Göteborg, linje 55. Det hela är ett test som Västtrafik, Göteborgs Spårvägar och Volvo bussar genomför. Testet ska ge svar på hur bussarna fungerar på sträckan mellan Redbergsplatsen och Masthugget.

– Våra kunder och förare uppskattar bussarna för att de är tysta och bekväma och det ska bli spännande att se hur de klarar att trafikera en sträcka som innehåller lite mer backar än linje 55, säger Anders Kling, biträdande affärschef, Västtrafik.

Bussarna som lånas in från linje 55, en elhybrid och en helt eldriven buss, är tillverkade av Volvo Bussar. Projektet är ett led i Västtrafiks miljöarbete för att skapa en attraktiv och hållbar kollektivtrafik. Användandet av elektriska bussar och elhybrider inom kollektivtrafiken kommer på sikt att bidra till stora miljövinster.

Busslinje 60 är en stombusslinje som körs av Göteborg Spårvägar. Det är en av Västtrafiks tyngsta linjer i Göteborg med avgångar var fjärde minut i högtrafik. Under 2016 gjordes över 6,2 miljoner resor på linjen.

Taggat som: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)