Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Scania testar elbussar i Östersund

När Östersund inleder trafik med elbussar den kommande vintern ska trafiken köras med bussar från Scania. Foto: Scania.

När Östersund inleder trafik med elbussar den kommande vintern ska trafiken köras med bussar från Scania. Foto: Scania.

När Östersund i december startar trafiken på sin första elbusslinje blir det med bussar från Scania. Tre helelektriska Scania Citywide LF bussar sätts i trafik i mitten av december i år med ytterligare tre bussar som kommer i trafik i början av 2019.

– Med dess kalla vintrar och relativt varma somrar är Östersund en mycket bra plats för att testa bussarna i faktisk trafik, säger Scanias busschef Anna Carmo e Silva. Dessa prov utgör det första steget i Scanias pågående utveckling av elbussar.

– Genom utvecklingen av elbussar stärker vi Scanias fokusering på hållbarhet och kompletterar det breda utbudet med bussar som blir ett bra alternativ inte minst för innerstadstrafik.

Proven genomförs i samverkan med Östersunds kommun, Krokoms kommun, Nettbuss, Länstrafiken, Region Jämtland Härjedalen och Jämtkraft.

– Det är verkligen spännande att vi kan introducera elbussar här i Östersund, säger Anne Sörensson, kommunens projektledare för satsningen. De kommer att bidra starkt till Östersunds mål om fossilfria transporter till år 2030.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)