Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ny generaldirektör för VTI

Tomas Svensson har utsetts till generaldirektör för VTI. Foto: VTI.

Tomas Svensson har utsetts till generaldirektör för VTI. Foto: VTI.

Regeringen utsåg på torsdagen Tomas Svensson till ny generaldirektör för Statens Väg- och Transportforskningsinstitut i Linköping, VTI. Han har varit tillförordnad generaldirektör för VTI sedan årsskiftet.

Tomas Svensson har en lång bakgrund inom transportforskning. Han inledde sin forskarkarriär på Linköpings universitet och övergick sedan till VTI, där han arbetat som forskare, enhetschef, forskningsdirektör och ställföreträdande generaldirektör.

– Jag ser fram emot att arbeta vidare med att utveckla VTI som ledande forskningsmiljö inom transportområdet, säger Tomas Svensson.

– Transportsektorn står inför många strukturella utmaningar i form av bland annat automatisering, digitalisering och klimatomställning som kräver nya lösningar. Jag är glad att Tomas Svensson, med sin forskarbakgrund och gedigna kunskap om VTI, nu blir generaldirektör för VTI, säger Anna Johansson(S), infrastrukturminister.

Tomas Svensson tog över generaldirektörsposten vid VTI efter Jonas Bjelfvenstam som i januari utsågs till tillförordnad generaldirektör för transportstyrelsen. På torsdagen utsågs Bjelfvenstam till ordinarie generaldirektör för myndigheten.

Taggat som: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)