Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Var tredje Malmöbuss byts ut i sommar

I augusti ska 68 nya Mercedes-Benz Citaro gasbussar sättas i trafik av Nobina i Malmö. Bussarna är både 12-meters normalbussar och 18-meters ledbussar, samtliga med låggolv.

I augusti ska 68 nya Mercedes-Benz Citaro gasbussar sättas i trafik av Nobina i Malmö. Bussarna är både 12-meters normalbussar och 18-meters ledbussar, samtliga med låggolv.

En tredjedel av stadsbussarna i Malmö byts ut i augusti. Det är bussoperatören Nobina som då sätter 68 nya Mercedes-Benz gasbussar i trafik i staden. Bussarna, Mercedes-Benz Citaro låggolvsbussar, är dels normallånga stadsbussar på tolv meter (Citaro CNG), dels 18-meters ledbussar (Citaro G CNG).

Merparten av de nya Citarobussarna från Mercedes-Benz sätts i drift i augusti och ersätter därmed ungefär en tredjedel av stadsbussarna i Malmö stad. De första bussarna börjar rulla under juli månad. Samtliga 68 bussar drivs på biogas i enlighet med Skånetrafikens upphandlingskrav.

– För oss är det viktigt att leverera en pålitlig och attraktiv kollektivtrafik som förbättrar Malmöbornas dagliga resor. Mercedes lösning ger oss ännu bättre förutsättningar för att förbättra kollektivtrafiken i Malmö, säger Henrik Dagnäs, marknadsdirektör på Nobina Sverige.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)