Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Alternativt från Scania på största bussmässan

På Busworld i Kortrijk i höst fokuserar Scania på att presentera sina lösningar för alternativa drivmedel. Foto: Scania.

På Busworld i Kortrijk i höst fokuserar Scania på att presentera sina lösningar för alternativa drivmedel. Foto: Scania.

Busstillverkaren Scania kommer att fokusera på att visa upp sitt program för alternativa drivmedel på världens största bussmässa, Busworld i belgiska Kortrijk i höst. Några nya modeller aviserar däremot inte företaget. Istället vill man visa att man har det branschens bredaste utbud av bussar som kan köras på alternativa drivmedel: naturgas, biogas, etanol, biodiesel, HVO och hybridbussar.

Företaget pekar i sin förhandsinformation inför Busworld på att man nyligen levererade världens största flotta av biogasdrivna dubbeldäckare, 53 bussar, till den engelska staden Nottingham, följd av en leverans av gasdrivna dubbeldäckare till Sunderland.

Scania lyfter fram att man i sitt produktprogram har ett brett utbud av stadsbussar för gasdrift, men också för regiontrafik. Likaså vill företaget marknadsföra sina hybridbussar för förortstrafik.

Scania kommer också i sin monter att presentera företagets lösningar för service och underhåll, inte minst Scania Fleet Care där Scania tar fullt ansvar för service och underhåll av bussarna i en vagnpark – så har man exempelvis gjort hos Flexbuss på ett tioårigt avtal.

Busworld i Kortrijk äger rum den 20 – 25 oktober.

Taggat som: , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)