Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Fortsatta elektriska framgångar för Solaris

Solaris har fortsatta internationella framgångar med sina batteribussar. Bild: Solaris.

Solaris har fortsatta internationella framgångar med sina batteribussar. Bild: Solaris.

Den polska busstillverkaren Solaris har fortsatta framgångar i Europa med sina elbussar. Solaris har nu tecknat ett ramavtal om leverans av upp till 30 batteribussar till Rumäniens näst största stad Cluj-Napoca. En första leverans om tio bussar ska vara klar inom nio månader.

Med beställningen från Cluj-Napoca etablerar sig Solaris tillsammans med holländska VDL och kinesisk/brittiska BYD/ADL som en av de tre stora leverantörerna av batteribussar på den europeiska marknaden.

Förutom den inledande leveransen på tio Solaris Urbino 12 Electric innebär avtalet att nya kontrakt ska tecknas för upp till ytterligare 20 bussar under de närmaste tre åren.

Bussarna får drivlina från polska Medcom och en motor på 160 kW samt en batterikapacitet på 200 kWh. Dessutom ska lokaltrafiken i Cluj-Napoca investera i elva laddstationer i depå och två snabbladdningsstationer där bussarna laddas via pantograf.

Ordern från Cluj-Napoca är den första beställningen på batteribussar i Rumänien. Tidigare har dock Solaris levererat trådbussar till landet och lokaltrafiken i Cluj-Napoca har även 40 Solaris ledbussar i trafik.

Taggat som: , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)