Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Snart klart med snabbupphandling i Värmland

Det var då det. Den 1 juli i fjol tog Keolis över 85 procent av servicetrafiken i Värmland och minerna mellan Anders Wahlén, chef för servicetrafiken och Keolis´ vd Magnus Åkerhielm var glada. Dagarna innan jul är skilsmässan ett faktum. Foto: Keolis.

Det var då det. Den 1 juli i fjol tog Keolis över 85 procent av servicetrafiken i Värmland och minerna mellan Anders Wahlén, chef för servicetrafiken och Keolis´ vd Magnus Åkerhielm var glada. Dagarna innan jul är skilsmässan ett faktum. Foto: Keolis.

I slutet av månaden kommer Värmlandstrafik att vara klar med upphandlingen av större delen  av servicetrafiken i Värmland. Upphandlingen görs i expressfart sedan Keolis hoppat av sitt femåriga avtal med Värmlandstrafik efter bara ett år. Den 22 december ska nya entreprenörer börja köra de 85 procent av servicetrafiken som Keolis svarar för idag.

Keolis trafikerar idag fem av sex körområden för servicetrafiken i Värmland. Enligt Nya Wermlands-Tidningn (NWT) har Värmlandstrafik fått in flera anbud i samtliga körområden. Däremot vill man inte säga något om prisbilden i anbuden.

– Blir det dyrare trafik kommer vi att begära skadestånd av Keolis, säger dock Värmlandstrafiks vd Jessica Lundgren till NWT,

Inledningsvis kommer den eller de nya entreprenörerna att få göra avsteg från Värmlandstrafiks foredonskrav på grund av den korta tiden mellan tilldelningsbeslut och trafikstart.

Ordkriget mellan Värmlandstrafik och Keolis fortsätter också. Till NWT säger Anders Wahlén, chef för servicetrafiken på Värmlandstrafik, att Keolis inte begrep det avtal företaget skrev på.

– De förstod inte avtalet de gav sig in i. Vi beställde att spela bandy, men de ville spela hockey, säger han.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)