Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Med expressbuss till Pettsson och Junibacken

Pettson får julbesök – nu också av expressbussresenärer från en rad mellansvenska städer. Foto: Junibacken.

Expressbussföretaget Swebus inleder samarbete med Junibacken på Djurgården i Stockholm. Det sker genom att köra direktbussar från Linköping, Norrköping, Nyköping, Västerås och Enköping till Djurgården och Junibacken. Satsningen innebär att det nu är möjligt för barnfamiljer att åka tur och retur över dagen mellan Djurgården och de aktuella städerna.

Det är första gången någonsin som det går direktbussar i linjetrafik mellan städerna och Djurgården i Stockholm.

– Vi vill göra det så enkelt som möjligt för barnfamiljer att besöka oss. Med små barn vet vi att det är skönt att slippa bussbyte i centrala Stockholm. Tack vare samarbetet med Swebus kan besökarna nu hoppa på en bekväm och säker buss som tar dem ända fram till dörren. Utan krångel, byten eller dyra parkeringar. Efter en lång dags lek, bus och lärande hinner man sedan med bussen hem igen på kvällen, säger Björn Edlund, vd för Junibacken.

De som åker från någon av städerna på morgonen kan vara hemma samma kväll, efter att ha tillbringat fem timmar på Junibacken – eller självfallet andra attraktioner på Djurgården. Bussarna som trafikerar sträckan är utrustade med Wifi, håller högsta miljöklass och ombord finns det bälteskuddar för barnen.

Taggat som: , , ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)