Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Elektriska busstekniker utbildas i Järfälla

Järfälla får utbildning för busstekniker el/hybrid.

Järfälla nordväst om Stockholm får ännu en yrkeshögskoleutbildning när utbildningen Kvalificerad busstekniker/hybrid nu beviljats tillstånd att starta i kommunen. Utbildningen erbjuds i samarbete med företaget Yrkesakademin.

– Det här är ett stort steg framåt i vårt arbete med att rusta människor för arbetsmarknaden. YH-utbildningar är mycket efterfrågade och leder i hög utsträckning till anställning efter examen. Vi arbetar aktivt för att göra Järfälla till ett centrum för YH. Just busstekniker är ett viktigt yrke när Stockholmsregionen växer och kollektivtrafiken byggs ut, säger kompetensnämndens ordförande i Järfälla, Christian Bengtzelius (S).

Utbildningen Kvalificerad Busstekniker el/hybrid, som är en teknikintensiv utbildning inom Teknik och tillverkning, kommer att erbjuda 20 platser i Järfälla med start i september 2018. Utbildningen kommer till stor del att bedrivas på distans.

Share Dela

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)