Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Var sjunde bussförare bröt mot mobilförbud

Var sjunde bussförare i Karlstad bröt i fjol mot mobilförbudet. Arkivbild: Ulo Maasing.

Omkring var sjunde bussförare på stadsbussarna i Karlstad bröt förra året mot förbudet att använda mobiltelefonen under färd, rapporterar SvT Nyheter Värmland. Karlstadsbuss fick i fjol in 35 anmälningar om förare som använde mobilen medan de körde. 28 av dessa ledde till att Keolis, som kör stadsbussarna på uppdrag av Karlstadsbuss, fick betala vite.

Sedan 2012 har Karlstadsbuss nolltolerans när det gäller bussförares mobilanvändning när de kör. Men i genomsnitt varannan vecka tvingas Keolis betala vite om 2000 kronor sedan resenärer anmält att bussförare använt mobilen medan de kör, för samtal eller textmeddelande.

– Detta är ett otyg som vi ser allvarligt på, och som vi jobbar med hela tiden, säger Mattias Bergh, chef för Karlstadsbuss, till SvT Värmland.

– Helt oacceptabelt. I vår policy har vi en nolltolerans mot att använda mobil eller annan elektronisk utrustning när man kör, säger Pär Karlsson, områdeschef för Keolis i Värmland.

Även Värmlandstrafik har fått in flera anmälningar om chaufförers mobilprat under färd. Under 2016 anmäldes chaufförer som pratat i mobil under färd vid sex tillfällen. Under 2017 kom det in sju anmälningar.

Taggat som: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)