Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

MP vill ha mer pengar till Stockholmsbussar

Miljöpartiet vill ha fler bussar i Storstockholm. Foto: Bartlomeij Banazak/Arriva.

Mer busstrafik nu när det finns pengar, vill Miljöpartiet i Stockholms läns landsting ha. Bakgrunden är att SL (Trafikförvaltningen i Stockholms läns landsting) redovisar en vinst på nästan 400 miljoner kronor för 2017. MP vill att minst 110 miljoner av vinsten satsas på utökad busstrafik i Stockholms län.

– Jag vet att det behövs fler i kommuner som Norrtälje, Upplands Väsby och Järfälla. Resenärerna och klimatet kan inte vänta, säger Tomas Eriksson(MP) gruppledare Stockholms läns landsting.

Partiet menar att SL:s vinst till stor del beror på det förenklade biljettsystem som införts i kollektivtrafiken som ett resultat av överenskommelsen mellan Miljöpartiet och Alliansen.

– Enhetstaxan gör det lättare att köpa biljett för resenärerna och är bra för SL:s ekonomi. En succé helt enkelt, säger Tomas Eriksson.

MP menar att öka busstrafiken är ett snabbt och flexibelt sätt att förbättra kollektivtrafiken för fler.

– I vår överenskommelse med alliansen satsade vi ifjol 110 miljoner mer på bussar. Nu vill vi i Miljöpartiet satsa minst lika mycket till på busstrafiken. Jag ser till exempel behov av fler bussar i Norrtälje, Upplands Väsby och Norrtälje, säger Malin Karlsson(MP) trafikpolitisk talesperson i Stockholms läns landsting.

Share Dela

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)