Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Kampanj för bussen gör comeback

Anna Grönlund, branschchef och vice vd på Sveriges Bussföretag samt vice ordförande i IRUs persontransportkommitté.

Inför valet till EU-parlamentet den 26 maj nästa år kommer IRU, den internationella vägtransportunionen, att relansera sin kampanj för bussen, Smart Move. Kampanjen lanserades första gången år 2009. Den syftar till att göra beslutsfattare på alla nivåer mer medvetna om de fördelar som bussen har för samhället när det gäller att öka trafiksäkerheten och minska utsläppen av koldioxid, trängseln på gator och ett socialt utanförskap för människor.

– Kampanjen Smart Move ska öka medvetenheten om bussens fördelar och ge politiker och beslutsfattare rätt fakta och underlag för att utforma EUs politik inom persontransportområdet så att bussens fördelar kommer hela samhället till nytta.

– Syftet med relanseringen är att i god tid nå ut till möjliga nya EU-parlamentariker med branschens viktiga frågor och budskap. Många av de frågor som idag diskuteras inom EU, såsom vad som ska räknas som klimatsmarta drivmedel och fordonstekniker, fortsatt marknadsöppning av kollektivtrafiken och tillgång till data i syfte att utveckla nya digitala tjänsten för kollektivtrafikens resenärer är frågor som kommer fortsätta diskuteras, debatteras och kanske beslutas efter EU-valet nästa år, kommenterar Anna Grönlund, branschchef och vice vd på Sveriges Bussföretag samt vice ordförande i IRUs persontransportkommitté.

Hittills har över 100 partners anmält sig till Smart Move: ledande branschorganisationer, fordonstillverkare och media samt tusentals bussföretag och enskilda personer. Även Sveriges Bussföretag, som är medlemmar i IRU, är engagerat i kampanjen.

Share Dela

Taggat som: , , , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2020 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)