Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nobina ger nya framgångar för BYD i Sverige

Martin Atterhall, Fleet Manager på Nobina som köper elbussar från BYD även till Sörmland. Foto: Ulo Maasing.

Den kinesiska busstillverkaren BYD fortsätter att skörda framgångar i Sverige och övriga Norden. Det är nu klart att Nobina köper 24 elbussar från BYD för trafik i flera städer i Södermanland. Nobina vann, som vi tidigare rapporterat, i maj en stor upphandling av busstrafik i Sörmland som bland annat innebär att stadsbusstrafiken i Katrineholm, Flen och Nyköping kommer att köras med elbussar.

Det är till den trafiken som Nobina har valt att satsa på tolvmeters batteribussar från BYD. Redan tidigare finns elbussar från BYD i trafik i Sörmland. Transdev har ett antal sådana i trafik i Eskilstuna.

Så sent som för några veckor sedan fick BYD sin hittills största enskilda europeiska order på elbussar, även den från Nobina som beställde 42 eldrivna ledbussar för leverans under det andra kvartalet nästa år. Bussarna ska sättas i trafik i Oslo och kompletterar de två ledbussar från BYD som Nobina har idag. Nobina kommer då att ha 44 eldrivna ledbussar i Oslo.

Den nya ordern från Nobina innebär att samarbetet mellan BYD och Nobina stärks ytterligare. Redan nu kör Nobina 12-metersbussar från BYD i Ängelholm och ledbussar i Oslo. Nobina har också beställt elbussar från BYD för trafik i Norrtälje (fem bussar) och Landskrona (fjorton bussar).

Bussarna till Sörmland ska levereras sommaren 2019.

– Vi är fast beslutna att utveckla smarta, hållbara lösningar med elbussar för kollektivtrafikmyndigheterna i Norden. Vår erfarenhet av bussar från BYD är att vi kan gå framåt och med förtroende utöka vår flotta av elbussar, säger Nobinas Fleet Manager Martin Atterhall.

Taggat som: , , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)