Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

En tia om dagen för att resa i Skåne

Skånetrafiken introducerar en särskild höstlovsbiljett för barn och ungdomar. Foto: Ulo Maasing.

Barn och ungdomar i Skåne kan resa riktigt billigt med bussar och tåg  under höstlovet. Skånetrafiken har tagit fram en höstlovsbiljett som ska göra det enkelt för ungdomarna att ta sig till och från olika aktiviteter under lovet. Biljetten gäller mellan den 26 oktober och 4 november och kostar 100 kronor för tio dagars resande, alltså tio kronor om dagen.

Biljetten köps i Skånetrafikens app och kan användas av ungdomar i åldern 7 – 19 år.

Biljetten börjar säljas den 19 oktober. För den som inte vill ha sina kortuppgifter inlagda i sitt barns mobiltelefon går det utmärkt att själv köpa biljetten på sin egen telefon och sen välja att låna ut biljetten till barnet genom att logga in på Mitt konto i appen.

För den som inte har en mobiltelefon är det möjligt att gå till ett av Skånetrafikens kundcenter eller ett serviceombud och köpa samma biljett på ett Jojo-kort.

– Vi är glada över att kunna ge barn och ungdomar chansen att upptäcka Skåne under höstlovet. Dessutom är det viktigt ur ett samhällsperspektiv att fler reser kollektivt och då är det naturligt att börja med barn och ungdomar, säger Camilla Bunke, försäljningschef på Skånetrafiken.

Share Dela

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)