Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Laddning för halv miljard i Paris

Lokaltrafiken i Parks, RATP, står inför en snabb elektrifiering av busstrafiken. Polska Ekoenergetyka har fått en stororder på laddinfrastruktur till RATP. Foto: Ekoenergetyka.

Lokaltrafiken i Paris, RATP, har tecknat avtal med polska Ekoenergetyka-Polska och El-Cab om laddinfrastruktur för elbussar till RATP:s depåer. För Ekoenergetyka innebär avtalet ett rejält genombrott på den europeiska marknaden där man nu på allvar tar upp konkurrensen med leverantörer som Heliox och ABB när det gäller laddutrustning för elbussar. Avtalet med RATP löper på två år med möjlighet till ett års förlängning. Avtalsvärdet uppges till som mest 50 miljoner euro, nästan 500 miljoner SEK.

RATP har en ambitiös plan för att huvudsakligen ha elbussar i trafik 2025 och att konvertera flertalet av sina depåer för att användas av elbussar.

Ekoenergetyka ska leverera minst 62 laddstationer med en minsta effekt på 50 kW. Ett av RATP:s krav har varit att utrustningen ska vara mycket liten och kompakt. Alla laddstationer ska vara installerade och klara i augusti nästa år. De första laddstationerna till depåer och med en effekt på 60 respektive 100 kW ska levereras i februari nästa år.

Ekoenergetyka ska också svara för uppstarten, underhåll och eftermarknadsservice av laddstationerna.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)