Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Skyddsombud stoppade busslinjer i Lund (Uppdaterad version)

Regionbusslinje 123 är en av det tiotal busslinjer som nu stoppades från att köra genom sjukhusområdet i Lund. Foto: Skånetrafiken.

All busstrafik genom sjukhusområdet i Lund stoppades på fredagseftermiddagen av skyddsombuden hos Transdev, Nobina och Nettbuss Stadsbussarna. Stoppet gällde både bussar i stadstrafik och regionaltrafik. Anledningen är de omfattande vägarbetena, bland annat för spårvägsbygget i Lund, som gör att facket anser att trafikförhållandena är ohållbara. Senare hävde Arbetsmiljöverket skyddsstoppet.

Kommunals skyddsombud Stefan Qvick skriver i sin anmälan av skyddsstoppet att vägarbetena inom sjukhusområdet gör att ”förare inte kan mötas lämpligt eller säkert på grund av dålig sikt, plats och undermåligt körunderlag”.

I ett pressmeddelande skriver Kommunal att ”vi har under ett års tid påtalat och haft möten angående situationen, vi har lämnat förslag som har förkastats. Situationen är nu ohållbar för förare då den psykiska ohälsan blir mer och mer påtaglig att en allvarlig olycka med förare eller passagerare kommer allt närmare.”

Ett tiotal busslinjer berördes av skyddsstoppet.

Taggat som: , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)