Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Kollektivtrafiken i Storstockholm allt mer hållbar

SL klättrar på hållbarhetslistan. Foto: Ulo Maasing.

SL, dvs kollektivtrafiken i Storstockholm, klättrar i den årliga skandinaviska hållbarhetsunder-sökningen Sustinable Brand Index. För 2018 klättrar SL sex placeringar och hamnar på plats 24 av 326 företag. Undersökningen genomförs årligen och listar de mest hållbara varumärkena utifrån 30 000 konsumenters åsikter.

Nya siffror i SL:s hållbarhetsrapport för 2018 visar också att SL på flera punkter ligger före sina uppsatta mål i klimatarbetet. Det gäller till exempel andelen förnybar energi.

– Målet för kollektivtrafiken till 2021 är 95 procent, men vi har redan 2018 nått 98 procent. Det är bra samtidigt som vi nu gör en stor elbussatsning för energieffektivisering, säger Tomas Eriksson (MP, kollektivtrafikregionråd i Region Stockholm.

– Arbetet med att minska energianvändandet går också fortare än planerat. Där var målet att minska energianvändningen med tio procent till 2021 jämfört med 2011. Redan nu har SL lyckats spara elva procent, säger Tomas Eriksson.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)