Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bussföretagen i nordisk styrgrupp om hållbar turism

Lars Annerberg i nordisk styrgrupp om hållbar turism. Foto: Ulo Maasing.

Sveriges Bussföretags Lars Annerberg ska ingå en nybildad nordisk styrgrupp om hållbar turism. Det är det nordiska ministerrådet som startar ett treårigt projekt för att bygga upp koldioxidneutral turism i de nordiska länderna.

Projektet ska bland annat kartlägga användningen av förnybara drivmedel inom turistnäringen och kartlägga möjligheter för att öka hållbarheten inom nordisk turism. Ett särskilt fokus ska ligga på förnybara drivmedel både när det gäller land- och sjötransporter.

Inom ramen för projektet bildas en nordisk styrgrupp med representanter för olika branscher inom nordisk turism: busstransporter, biluthyrning, persontransporter till sjöss, övernattningar och restaurangnäringen. Svensk bussnäring företräds i styrgruppen av Lars Annerberg som i Sveriges Bussföretag är ansvarig för miljö- och teknikfrågor.

Taggat som: , , , ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)