Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Fortsatt upphandlingsstrid på Gotland

Upphandlingsstriden på Gotland fortsätter. I ett interimistiskt beslut förbjuder Kammarrätten i Stockholm Region Gotland att skriva avtal med Bergkvarabuss. Foto: Ulo Maasing.

Den laddade striden om Region Gotlands upphandling av busstrafiken på ön fortsätter. Samtidigt som Bergkvarabuss i ett pressmeddelande meddelar att man vunnit upphandlingen står det klart att Kammarrätten i Stockholm stoppar regionen från att skriva avtal med företaget – åtminstone tills vidare.

Som vi tidigare rapporterat tilldelades Bergkvarabuss både skolskjutsarna och linjetrafiken på ön i ett beslut av Region Gotland. Bergkvarabuss var enda anbudsgivare i upphandlingen.

Linjetrafiken körs idag av Gotlandsbuss som på onsdagen överklagade tilldelningen. Några timmar senare förbjöd Kammarrätten i Stockholm i ett interimistiskt beslut regionen från att teckna avtal med Bergkvarabuss. Förbudet gäller tills domstolen har tagit ställning till om man ska ta upp Gotlandsbuss tidigare överklagande och bevilja prövningstillstånd.

Gotlandsbuss hade tidigare vänt sig till förvaltningsrätten och begärt att upphandlingen skulle stoppas. Gotlandsbuss hävdar att Region Gotland har brutit mot den absoluta anbudssekretess som gäller vid upphandlingar genom att till bussmagasinet.se lämna uppgifter om vilka företag som ställt frågor till regionen medan upphandlingen pågick.

Förvaltningsrätten gick inte på Gotlandsbuss linje, men nu har alltså Kammarrätten stoppat regionen från att skriva avtal med Bergkvarabuss tills domstolen har bestämt om man ska ta upp ärendet. I så fall kommer ett slutligt avgörande i upphandlingen att dröja.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)