Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bara studenter och universitetspersonal på bussen

När Campusbussen mellan Linköping och Norrköping startar trafiken för höstterminen blir det bara studenter och medarbetare på Linköpings universitet som får åka med bussen. Men de får inte utnyttja bussen för arbetspendling. Hittills har även Östgötatrafikens busskort och biljetter gällt på bussen som körs mellan Linköpings universitet och universitetets campus i Norrköping. Men från höstterminens start är det slut med det, samtidigt som Connect Bus (tidigare Söne Buss) tar över trafiken från Östgötatrafiken. Illustration Peter Modin/Linköpings universitet.

När Campusbussen mellan Linköping och Norrköping startar trafiken för höstterminen blir det bara studenter och medarbetare på Linköpings universitet som får åka med bussen. Men de får inte utnyttja bussen för arbetspendling. Hittills har även Östgötatrafikens busskort och biljetter gällt på bussen som körs mellan Linköpings universitet och universitetets campus i Norrköping. Men från höstterminens start är det slut med det, samtidigt som Connect Bus (tidigare Söne Buss) tar över trafiken från Östgötatrafiken.

Under flera år har Östgötatrafiken kört en kombination mellan linje 73 och Campusbussen. Men sedan Riksrevisionen kritiserat Linköpings universitet för att ha skrivit avtal med Östgötatrafiken utan upphandling, vilket också uppmärksammades av Konkurrensverket, tvingades universitetet att upphandla trafiken.

Söne buss, nu Connect bus, vann upphandlingen och startar trafiken med Campusbussen i samband med höstterminens början.

De som kan åka med den nya Campusbussen är studenter och medarbetare på tjänsteärende. Linköpings universitets kort gäller som färdbevis. Kopplingen till Östgötatrafiken försvinner och det kommer inte längre att vara möjligt att åka med Campusbussen med Östgötatrafikens kort eller biljetter. Medarbetare vid universitetet får dock inte använda bussen för arbetspendling. Istället hänvisas man till Östgötatrafikens ordinarie trafik.

Campusbussen får också nytt utseende med Linköpings universitets färger och grafiska design. I högtrafik kommer bussarna att gå i halvtimnmnestrafik mellan universitets båda campus.

Som ersättning för linje 73/Campusbussen kommer Östgötatrafiken att öka antalet turer med linje 75 på morgnar och kvällar.

Taggat som: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)