Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Mer buss på tvären i SL-trafiken

Fixar fler tvärförbindelser i Storstockholm: Tomas Eriksson(MP), miljö- och kollektivtrafikregionråd samt Kristoffer Tamsons(M), trafikregionråd i Region Stockholm.

Storstockholm får i december två nya, tvärgående busslinjer. Det blir en linje norr om innerstaden och en linje söder om innerstaden. Den ena ska gå mellan Tyresö och Telefonplan, den andra mellan Kista bussterminal och Danderyds sjukhus. Satsningen motsvarar drygt tio miljoner kronor.

En ny linje med arbetsnamnet 629X kommer att trafikera från Kista bussterminal (via Gribbylund) till Danderyds sjukhus. Trafikstart beräknas till december 2019 och linjen planeras ha 15 stationer.

Den andra linjen med arbetsnamnet 803 kommer att trafikera mellan Tyresö (via Älvsjö) och Telefonplan. Trafikstart beräknas även här till december 2019 och linjen planeras ha 19 stationer.

De två nya tvärförbindelserna är ett resultat av att den blågröna koalitionen i Region Stockholm har beslutat att satsa 160 miljoner extra för att utöka busstrafiken i länet. Satsningen för 2019 har inneburit 127 000 nya avgångar och 14 helt nya busslinjer.

– Det här är bra för resenärerna. Med nya tvärförbindelser får fler människor en snabb och smidig resa till jobb och skola. Det är genom att prioritera fler bussar och nya spår vi skapar en region där fler får vardagen att gå ihop utan bil, säger Tomas Eriksson(MP), miljö- och kollektivtrafikråd i Region Stockholm.

– Ordning och reda ger mer pengar till ny, utbyggd och förbättrad busstrafik. Det är också bakgrunden till att vi nu kan gå fram med en efterlängtad satsning på bättre tvärförbindelser i länet, kommenterar Kristoffer Tamsons(M), trafikregionråd och ordförande för SL.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)