Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Vanebilister får resa fritt i Gävleborg

Vill locka vanebilister. Foto: Ulo Maasing.

För tredje året i rad får bilister i Gävleborgs län i höst chansen att resa helt gratis med kollektivtrafiken under oktober månad. X-trafik vill på så sätt få fler länsinvånare att prova på och inse fördelarna med att resa kollektivt. Erfarenheten från tidigare prova-på-erbjudanden visar att många som har testat fortsätter att resa kollektivt.

– Kollektivtrafiken möjliggör klimatsmarta resor och det har visat sig att många fortsätter att resa kollektivt efter tidigare års kampanjer. Vi vill att fler ska upptäcka hur bra det kan fungera för de som har möjlighet att välja ett miljövänligare sätt att resa i vardagen, säger Fredrik Åberg-Jönsson (V), ordförande i hållbarhetsnämnden i REgion Gävleborg.

I år är det 750 vanebilister som får möjligheten att resa gratis med bussar och tåg i Gävleborg. De vanebilister som kampanjen vänder sig till ska idag pendla med bil minst tre dagar i veckan.

Det här är tredje året som kampanjen körs och intresset har varit mycket stort under både 2017 och 2018, uppger X-trafik. Cirka 70 procent av dem som provade på under 2018 säger att de reser med X-trafik flera gånger per månad.

Kampanjen gäller 1-30 oktober och fram till 4 september kan man ansöka om att få bli prova på-resenär.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)