Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nobina fortsätter i Malmö

Nobina fortsätter att köra stadstrafiken i Malmö. Foto: Ulo Maasing.

Bussoperatören Nobina får fortsätta att köra stadstrafiken i Malmö under ytterligare tre år. Skånetrafiken har tilldelat Nlobina kontraktet, som innebär 101 tursatta bussar och och har ett värde av 931 miljoner kronor under avtalstiden på tre år.

Trafikstarten för Nobinas nya kontrakt är i juni 2021 och efter avtalstiden på tre år finns ytterligare tre optionsår. Samtliga bussar kommer att ha wi-fi, USB-uttag och digitala informationsskärmar. En stor del av trafiken kommer att vara eldriven.

– Vi ser fram emot att fortsätta vårt arbete för att tillsammans med Skånetrafiken utveckla stadstrafiken i Malmö mot fler och nöjdare kunder och en ännu större samhällsnytta, säger Henrik Dagnäs, vd Nobina Sverige.

Tilldelningsbeslutet kan överklagas fram till den 9 december 2019.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)