Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Stor elbussaffär mellan Volvo och Transdev

Tog hem storaffär. Volvo Bussars vd Håkan Agnevall (bilden)och Transdevs vd Gunnar Schön kommer på tisdagen att avslöja omfattning och detaljer kring en storaffär om elbussar som de båda företagen ingår. Foto: Ulo Maasing.

Volvo Bussar och Transdev Sverige har skrivit avtal om en storaffär när det gäller elbussar för trafik i Göteborg. Affären uppges av Volvo Bussar vara den största i Europa i sitt slag. Den exakta omfattningen av avtalet, liksom andra detaljer, presenteras av de båda företagen vid ett pressmöte på tisdagen. Bussmagasinet kommer att finnas på plats och rapportera till våra läsare.

Det var den 1 juli som det blev klart att Transdev hade vunnit en stor upphandling av busstrafik i Göteborgsområdet. Totalt handlar det om trafik med 160 fullelektriska bussar.

De fem avtal som Västtrafik tecknat avtal om med Transdev omfattar trafiken i sydvästra Göteborg, stombusstrafik i Göteborg, Expressbusstrafik samt trafiken i Mölndal och i Partille. Trafikstarten är i december 2020.

I samband med att avtalet mellan Västtrafik och Transdev tekcnades sa Västtrafiks styrelseordförande Peter Hermansson(M):

– Det här är bara början. Senast 2030 räknar vi med att ha elektrifierat all stadstrafik i Västra Götaland. Upphandlingen visar också att vi skickligt kan kombinera ansvarsfull ekonomi med god kvalitet och hållbarhet.

Redan i år lanserar Västtrafik 60 elbussar i stadstrafiken i flera städer, bland annat 30 bussar i Göteborg.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)