Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Elbussar med förhinder i Berlin

En av de elbussar från Solaris som sedan i fjol går i trafik hos BVG i Berlin. Foto: Ulo Maasing.

I dagarna levereras de första elbussarna i en order på 90 bussar som lokaltrafiken i Berlin, BVG, beställde i somras hos den polska busstillverkaren Solaris. Men en andra order på 90 elbussar från Solaris hänger nu i luften sedan ett politiskt praktgräl om finansieringen har brutit ut, vilket har gjort att BVG har avbrutit upphandlingen av bussarna.

Bromsarna har också slagits till när det gäller laddinfrastruktur som inte kan beställas, likaså är det just nu stopp för etableringen av en särskild elbussdepå i stadsdelen Köpenick. BVG kan helt enkelt inte göra några investeringar så länge politikerna inte har enats om en budget.

Och medan det politiska grälet fortsätter har alltså de första elbussarna från Solaris, beställda i somras, börjat komma till Berlin. 20 bussar ska levereras till början av april, resterande 70 efter sommaren.

Dessa bussar oräknade har BVG idag 31 elbussar i trafik, varav 16 från Solaris och 15 från Mercedes-Benz. Vid slutet av det här året ska 131 elbussar trafikera den tyska huvudstadens gator.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)