Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Taxi nobbar coronadrabbade

Svenska Taxiförbundet gick på onsdagseftermiddagen ut med skärpta rekommendationer till sina medlemmar: Kör inte coronasmittade kunder. Bakgrunden är att Folhälsomyndigheten har höjt sin bedömning till “mycket hög risk för samhällsspridning i Sverige” som konstaterar att det nu finns flera tecken på att det sker en samhällsspridning av coronaviruset i Region Stockholm och Västra Götalandsregionen.

Taxiförbundet skärper därför sina rekommendationer: ”Taxiförare ska inte köra kunder smittade med coronavirus. Köruppdrag till och från sjukvårdsinrättningar med smittade patienter ska undvikas. Detta med hänsyn till förarnas hälsa, säkerhet och taxis viktiga samhällsfunktion.

Vid misstanke att en smittad person åkt i ett taxifordon kan konsekvenserna bli stora för taxiföretag och dess förare, som kan hamna i karantän. Fordonet kan också sättas i karantän tills den desinficerats”, skriver taxiförbundet till sina medlemmar.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)