Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Keolis hotar varsla i Dalarna

Keolis hotar att varsla personal och säga upp sitt avtal med Dalatrafik. Foto: Keolis.

Bussoperatören Keolis hotar att varsla personal i Dalarna och att säga upp sitt trafikavtal med Dalatrafik, skriver Dala-Demokraten. Anledningen är att bussresandet har minskat kraftigt till följd av covid-19-pandemin. En betydande del av Keolis ersättning från Dalatrafik är beroende av antalet registrerade påstigande i den trafik som Keolis kör i bland annat Falun, Borlänge och på ett par regionala linjer.

När resandet nu har minskat kraftigt går trafiken med förlust för Keolis.

Keolis vill nu att Dalatrafik täcker det inkomstbortfall som följer av det minskade resandet och betalar 90 procent av den ersättning företaget fick i maj förra året, oavsett hur många som reser med bussarna under maj i år.

För närvarande pågår förhandlingar mellan Dalatrafik och Keolis som beskriver läget som akut.

– Jag kan förstå det utsatta läget, men vi anser att 90 procent är för mycket. Fast någon måste ta kostnaden och vi hoppas staten gör det, säger Ulf Berg(M), ordförande i kollektivtrafiknämnden i Region Dalarna till Dala-Demokraten.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)