Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nobina fortsätter satsa på BYD – Piteå nästa

På väg mot Piteå. Nobina har beställt tretton batteribussar av den här modellen till tätortstrafiken i Piteå.

Bussoperatören Nobina fortsätter att satsa på elbussar från den kinesiska busstillverkaren BYD, Build Your Dreams. Nobina har nu beställt ytterligare tretton tolvmeters elbussar från BYD, denna gång för sin nyvunna tätortstrafik i Piteå. Det blir samtidigt nytt nordlighetsrekord för BYD. Piteå blir nämligen den nordligaste staden hittlls i Europa som trafikeras med BYD:s elbussar.

Bussarna ska levereras sommaren 2021 och då kommer Nobina att ha totalt 125 elbussar från BYD i trafik i Sverige, förutom 44 i Norge och Danmark.

Bussarna till Piteå kommer att tillverkas i BYD:s fabrik i Komárom, Ungern, som vi presenterade i ett reportage förra året (klicka här).

– Efter mer än fem år och sju miljoner kilometer med BYD:s elbussar i nordiska förhållanden är vi övertygade om att BYD lever upp till våra höga krav på pålitlig, hållbar och attraktiv kollektivtrafik, säger Jens Råsten, fleet manager på Nobina.

– Efter omfattande tester har BYD:s elektriska drivlina visat mycket positiva resultat i de tuffa vinterförhållandena i norra Europa och att prestanda och driftsäkerhet inte tar stryk, oavsett väderförhållandena, säger Isbrand Ho, vd för BYD Europa.

Share Dela

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)