Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Dalatrafik återinför kontrollanter

Dalatrafik återinför biljettkontrollanter. Foto: Dalatrafik.

Dalatrafik, den regionala och lokala kollektivtrafiken i Dalarna, återinför biljettkontrollanter. Dalatrafik har nu skrivit avtal med CSG, Commuter Security Group, om att åter starta kontrollantverksamhet. Avtalet gäller till årsskiftet.

Dalatrafik uppger att kontrollerna kommer att ske både vid ombordstigning och ombord på bussarna.

Syftet är att förebygga fuskåkning och säkerställa att alla resenärer har giltiga biljetter. Region Dalarnas kollektivtrafikförvaltning riskerar att förlora miljontals kronor varje månad i uteblivna biljettintäkter nu när bussarnas framdörrar är stängda på grund av Covid-19.

Hur länge bussarnas framdörrar ska vara stängda är inte klart utan beror på vilka rekommendationer ansvariga myndigheter ger, framhåller Dalatrafik. Så länge resenärerna inte kan köpa biljett ombord på bussen eller visa sitt periodkort i biljettmaskinen ansvarar de själva för att ha en giltig biljett för sin resa.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)