Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Mer tid för uppsatser om kollektivtrafik

Studenter vid högskolor och universitet som skriver examensarbete om kollektivtrafik får förlängd tid att kämpa om 60 000 kronor i prispengar för sin uppsats.

Studenter på landets högskolor och universitet som i sitt examensarbete har skrivit om kollektivtrafik på väg får nu mer tid på sig för att tävla med sina uppsatser. 60 000 kronor ligger i potten för bästa examensarbete. Anledningen till den utökade ansökningstiden är att Persontrafikmässan i Göteborg har skjutits fram till den 19 – 21 januari på grund av covid-19-pandemin. Ursprungligen skulle Persontrafik 2020 ha ägt rum i oktober.

Sista ansökningsdag för att delta i tävlingen är nu 31 oktober i år.

Förra gången tävlingen hölls, 2018, fick Frida Odbacke, i mitten, fick ta emot priset av K2:s föreståndare John Hultén och K2:s utbildningskoordinator Helena Svensson. Foto: Ulo Maasing.

Bakom uppsatstävlingen står Sveriges Bussföretag, Svensk Kollektivtrafik och K2, Nationellt kunskapscentrum för kollektivtrafik. Med tävlingen vill arrangörerna ha hjälp med att utveckla branschen med nya frågeställningar och ny kunskap.

Tävlingen riktar sig till studenter på landets högskolor och universitet som i sitt examensarbete skrivit om kollektivtrafik på väg. Examensarbetet ska ha utförts under 2019 eller under första halvan av 2020.

Bedömningskriterierna utgår från bedömd nytta för den samlande kollektivtrafikbranschen och vetenskaplig kvalitet. Bedömningen görs av en projektgrupp bestående av en representant från respektive , K2, Sverige Bussföretag och Svensk Kollektivtrafik.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)