Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Skånetrafiken vill ha hjälp med sturiga rektorer

Skånetrafiken vill ha regeringens hjälp att få skolorna att sprida ut starttiderna på morgonen. Foto: Ulo Maasing.

Skånetrafiken har skrivit till regeringen för att få hjälp med att ordna så att gymnasieskolorna låter olika klasser börja skoldagen på olika tider, skriver Sydsvenskan. Tidigare i sommar vädjade Skånetrafiken till rektorerna på Malmös gymnasieskolor att ändra skoltiderna för att undvika trängsel och risk för ökad smittspridning i kollektivtrafiken. Men rektorerna sa nej.

Skolledarna menade att det var för sent att ändra i de redan spikade schemana – något som gymnasieskolor på många andra håll i landet arbetar hårt med att göra.

Rektorernas nej har nu fått Skånetrafiken att skriva till regeringen för att få hjälp med att förmå rektorerna att justera skolornas starttider. I sitt brev till regeringen framhåller Skånetrafiken att det behövs nationella åtgärder eftersom trängseln i kollektivtrafiken kan få svåra för den redan nu ökande spridningen av covid-19-smittan. I brevet säger Skånetrafiken att regeringen bör instruera gymnasieskolorna att låta olika klasser ha olika starttid på skoldagen.

– En sådan instruktion, menar vi, skulle högst avsevärt påverka belastningen på kollektivtrafiken under rusningstrafik. Åtgärden skulle inte bara aktivt bidra till en minskad resandetopp utan även till en minskad risk för smittspridning av covid-19 via resande i kollektivtrafiken, skriver regionrådet och ordföranden i Region Skånes kollektivtrafiknämnden, Carina Zachau (M) till regeringen.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)