Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

”Fusket problem om dörrar öppnas”

Frågan om hur biljettviseringen ska hanteras är avgörande för om SL-bussarna ska ha påstigning genom alla dörrar, säger kollektivtrafikregionrådet Tomas Eriksson (MP). Foto: Ulo Maasing.

Frågan om hur viseringen av biljetter ska klaras blir avgörande för om SL i Storstockholm ska tillåta påstigning genom alla dörrar på bussarna. Det säger Tomas Eriksson (MP), miljö- och kollektivtrafikregionråd i Region Stockholm. Nyligen föreslog fackförbundet Kommunal och socialdemokraterna att det även efter covid-19-pandemin bör vara möjligt att stiga på bussarna genom samtliga dörrar, vilket vi då rapporterade om (klicka här).

– Påstigning genom alla dörrar på bussen är en fråga som MP drivit länge och vi välkomnar förstås att fler nu tagit till sig av denna idé, säger Tomas Eriksson till bussmagainet.se.

– Vi tror även att många stockholmare har under den här tiden uppfattat detta som något som gett en högre kvalitet på resan och som ett smidigt sätt att gå på bussen.

Tomas Eriksson uppger att det just nu pågår en utredning som ska visa vilka systemeffekter och vinster i form av restid, kostnader och samhällsnytta som det kan ge.

– Tyvärr ser vi ju dock att fuskåkandet har ökat kraftigt under denna period och det blir det stora problemet framåt kring frågan. Vi kan inte införa ett system som innebär att SL tappar hundratals miljoner i intäkter. Frågan om hur vi tillgodoser viseringen kommer bli avgörande, säger Tomas Eriksson till bussmagasinet.se

Taggat som: , ,

1 kommentar »

  1. Förstår inte SL:s vånda. Det är väl bara att göra som i Tyskland och en del andra länder?! Köra med täta kontroller med både uniformerade och civila kontrollanter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)