Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nobina växer i Finland (ny version)

Nobina har vunnit mer trafik i Finland.

Bussoperatören Nobina har vunnit sitt första kontrakt utanför huvudstadsregionen i Finland. Åbo stad har i ett nytt kontrakt gett Nobina förtroendet att driva och utveckla stadstrafiken i Åboregionen. Kontraktet har ett värde på dryga 71 miljoner euro, cirka 750 miljoner kronor, över 8 år med möjlighet till två optionsår.

Nobina är sedan tidigare etablerat i Helsingfors. Trafikstart för avtalet är i juli 2021. Tilldelningen av kontraktet både ersätter och kompletterar den ursprungliga upphandling som kommunicerades den 14 januari 2020.

Totalt innefattar kontraktet 42 helt elektriska boggibussar.

Detta innebär högre komfort och hållbarhet både ombord på bussen likväl som för stadsmiljön som helhet då elbussarna är tysta och emissionsfria. Samtliga bussar är dessutom utrustade med USB och infotainment, vilket gör att resenärerna enkelt får tillgång till tydlig och relevant information om sin resa.

– Vi är stolta över att Åbo stad ger oss förtroendet att driva stadsbusstrafiken i Åboregionen. Det här kontraktet innebär bland annat att vi får möjlighet att fördjupa vårt kunnande kring elbussar och att vi får bidra till en ännu mer hållbar kollektivtrafik, säger Petri Auno, vd Nobina Finland.

Tilldelningsbeslutet kan överklagas till och med 16 september 2020.

OBS: Denna version ersätter en tidigare, felaktig version av nyheten. Vi beklagar felaktigheten.

Taggat som: , , , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)