Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Huggsexa om stor elbussorder

Solaris tillhör de elbusstillverkare som har skickat bussar till Aten inför en stor upphandling av bussar, varav många elbussar. Foto: Solaris.

En rad busstillverkare har under hösten skickat elbussar till Grekland så att de kan testas av lokaltrafikföretagen i Aten och Tessaloniki. De båda städerna planerar att inom några månader gå ut i en jätteupphandling av bussar, varav många elbussar. Totalt ska 1 300 bussar upphandlas, en stor del av dessa ska vara eldrivna. Just nu rullar således två Solaris Urbino 12 Electric i ett tvåmånaders test i den grekiska huvudstaden.

Av bussarna ska 1 000 gå till Aten. Av dessa ska 400 vara elbussar. Resten ska gå till Tessaloniki.

Solaris är inte ensamt om att försöka kapa åt sig en del av den grekiska storordern. Lokaltrafikföretaget OSY i Aten har också testat elbussar från de kinesiska tillverkarna BYD och Yutong. Fler busstillverkare uppges också vara aktuella för testerna inför jätteordern, bland annat en tjckisk och en spansk tillverkare.

Taggat som: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)