Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nobina vinnare i Lund

Nobina vinner förnyat avtal i region och Landsbygdstrafik i Lund. Foto: Ulo Maasing.

Nya dubbeldäckare med tyst avdelning och nya elbussar kommer att introduceras i den region- och landsbygdstrafik som det på måndagen blev klart att Nobina ska fortsätta att driva åt Skånetrafiken. Kontraktet har ett sammanlagt värde på närmare 1,6 miljarder kronor över avtalstiden på åtta år, med möjlighet till två optionsår. Det nya kontraktet startar i två omgångar med första trafikstart i december 2021 och andra delen i december 2022.

I avtalet ställs höga krav på hållbarhet och säkerhet, där samtliga fordon är utrustade med – bland mycket annat – trygghetskameror och system för kollisionsvarning. Stor vikt har även lagts vid bekvämlighet för resenärer i form av wi-fi, väl upplyst inredning och låga insteg. Under kontraktet kommer helt nya dubbeldäckare med tyst avdelning att introduceras och nya elbussar tas i trafik under 2024.

— Vi är väldigt stolta över att både få fortsätta och även utveckla vårt väletablerade samarbete med Skånetrafiken. Tillsammans kommer vi att kunna fortsätta erbjuda resenärerna en kollektivtrafik i framkant, säger Henrik Dagnäs, vd Nobina Sverige.

Trafikstarten under 2021 omfattar 44 fordon och under 2022 utökas detta med ytterligare 55 bussar.

Tilldelningsbeslutet kan överklagas till och med 21 december 2020.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)