Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Skyddsstopp för plexiglasskydd upphävt

Det skyddsstopp som facket la på ett 30-tal bussar som Keolis kör i Stockholm upphävdes på måndagseftermiddagen av Arbetsmiljöverket. Arkivbild: Ulo Maasing.

Fackförbundet Kommunal la på måndagen ett skyddsstopp som innebar att ett trettiotal av Keolis´ bussar i SL-trafiken togs ur trafik. Facket menar att de plexiglasskydd för bussföraren som hade monterats i bussarna innebär att sikten blir så dålig att trafiksäkerheten äventyras.

Facket menar att det stora problemet med plexiglasskydden är att de orsaklar många reflexer.

– Jag har fått många tillbud rapporterade, nån av förarna var nära att köra på en gångtrafikant, säger Esmail Darrehshourian, huvudskyddsombud vid Hornsbergsgaraget i Stockholm till Kommunalarbetaren.

Under måndagseftermiddagen beslutade dock Arbetsmiljöverket att häva stoppet eftersom det inte uppfyller ”lagkraven på omedelbar risk för arbetstagarnas liv och hälsa.”

– Vi kommer dock att öppna ett nytt ärende, där vi ställer krav på att arbetsgivaren, i samverkan med skyddsombuden, genomför en ny riskbedömning av de nya arbetsmiljöproblem som har uppkommit för att titta på riskerna och åtgärda dem, säger Nadja Lukin, sektionschef på myndigheten till nyhetsbyrån TT.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)