Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

”Riktade stöd till bussbranschen inte uteslutet”

Infrastrukturminister Tomas Eneroth: Jag utesluter inte riktade stöd.

Infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) gav på Transportforum på onsdagen inga löften om nya stöd till kollektivtrafiken eller bussbranschen. Men han stängde heller inga dörrar för nya stöd.

Sveriges Bussföretags branschchef Anna Grönlund pekade i en fråga på att många företag i besöksnäring och bussbransch har tappat över 90 procent av sin verksamhet.

– Kan vi vänta oss riktade stöd till exempelvis bussföretag för att behålla kritisk kapacitet i persontrafikbranschen, exempelvis ett stöd till avställda turistbussar som Sveriges Bussföretag har föreslagit, frågade Anna Grönlund.

– Jag är medveten om att coronapandemin har ställt många buss- och taxiföretag inför en otrolig utmaning, svarade Tomas Eneroth, dock utan att lova något.

– Jag utesluter inte att regeringen återkommer med nya generella eller riktade stöd. Jag tror också att vi behöver hitta mer träffsäkra modeller för stöd.

I samband med en annan fråga tog infrastrukturministern upp frågan om staten i framtiden ska ta ett större ansvar för kollektivtrafiken som idag är regionernas ansvar.

– Jag utesluter inte ett ökat statligt engagemang och har inlett en diskussion om det med flera regionala företrädare, sa Tomas Eneroth,

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)