Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

152 taxiföretag i konkurs

Taxikonkurserna ökade kraftigt under 2020.

Taxikonkurserna ökade under pandemiåret och värst var det i storstadsregionerna, rapporterar Svenska Taxiförbundet. Organisationen bygger sina uppgifter på statistik som är sammanställd av SCB. Totalt gick 152 taxiföretag i konkurs i Sverige. Det är en ökning med 16,9 procent jämfört mot föregående år.

— Ladorna är tomma och utlovade stödpaket måste komma på plats nu och betalas ut. Företagen lever, men hur länge till, säger Claudio Skubla, förbundsdirektör på Svenska Taxiförbundet.

Störst andel konkurser skedde i storstadsregionerna. Stockholms län stod för 42 procent av konkurserna följt av Västra Götalands län och Skåne län.

— Konkurserna måste stoppas. Vi står inför en stundande massvaccinering som kommer att kräva effektiva och patientsäkra transporter. Retroaktivt stöd hjälper inte om företaget redan gått i konkurs, säger Claudio Skubla.

Små taxiföretag med få eller inga anställda stod för merparten av konkurserna. Taxibranschen består dock till 65 procent av enskilda företag. Det ska mycket till innan en enskild firma sätts i konkurs, konstaterar Svenska Taxiförbundet.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)