Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Samtrans Omsorgsresor testar flygresenärer

Ankommande flygresenärer kan nu testa sig för covid-19 på Arlanda. Foto: Samtrans Omsorgsresor.

Nobinaägda Samtrans Omsorgsresor utökar sin verksamhet i kampen mot covid-19. På uppdrag av Region Stockholm öppnade Samtrans Omsorgsresor på torsdagen provtagningsstationer för covid-19 på Arlanda flygplats. De som erbjuds provtagning på plats är svenska medborgare och personer med uppehållstillstånd som bor i Stockholm och som ankommer med utrikesflyg.

Vid provtagningsplatsen erbjuds de resenärer som anländer till Arlanda med utrikesflyg att kostnadsfritt lämna ett PCR-test.

Samtrans Omsorgsresor dirver det operativa arbetet på provtagningsplatsen medan Infosolutions står för emisshantering och den tekniska infrastrukturen.

– Vi finns idag tillgängliga på femton platser i Stockholmregionen, med flera provtagningsstationer. Det känns därför naturligt för oss att kunna erbjuda självprovtagning även på Arlanda, som är en viktig knutpunkt till omvärlden. På så sätt kan vi vara med och bidra till minskad smittspridning även in i landet, säger Eric Steijer, marknadschef på Samtrans Omsorgsresor.

– Det här blir ett enkelt sätt för boende i Stockholm att testa sig för covid-19 på vägen hem från utlandet, säger Alex Stendahl, vd för Infosolutions.

– Skillnaden på Arlanda från våra andra teststationer, är att även de som är symptomfria uppmanas att testa sig.

– Innan resenärerna ens hunnit plocka upp sitt bagage kan nu alla Stockholmare som landar på Arlanda från utlandet covid-testas. Samtliga covidpositiva provsvar ska sekvenseras, dvs kommer att kontrolleras för de nya virusmutationerna för att försöka förhindra att mutationerna får samma fart och fäste här i Stockholm som i andra delar av världen, säger finansregionrådet Irene Svenonius (M) i REgion Stockholm.

– Region Stockholm har kapacitet att testa alla svenskar som landar på Arlanda, oavsett vilket län de är hemmahörande i och har också gett det erbjudandet till Folkhälsomyndigheten. Det vore en bra åtgärd som bidrar till att hejda smittspridningen ytterligare.

Taggat som: , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)