Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Uppsalas stadsbussar har lämnat stan

Efter hand fylldes de 180 rampplatserna i GUB:s nya depå under natten till lördagen upp med bussar som avslutat sina tjänster. Som brukligt är på helgerna hann de sista bussarna inte in depån innan de första av nästa dags bussar rullade ut. Foto: GUB.

Stadsbussarna i Uppsala, som körs av Gamla Uppsala Buss, har nu lämnat stan och den bussdepå på Kungsängsgatan 62 i centrala Uppsala som sedan 1947 har varit företagets hem. Nu har stadsbussarna flyttat till den nya stadsbussdepå som Region Uppsala låtit uppföra på Rapsgatan 35 i Fyrislund.

Anläggningen har plats för 180 bussar varav 90 är tankplatser för biogasbussar och 60 är förberedda för laddning av elbussar. Biogasen kommer via en pipeline direkt från Uppsala vattens biogasanläggning vid Kungsängen.

Den nya servicehallen har plats för både fler och större bussar än den gamla. Foto: GUB.

Förutom moderna uppställningsplatser finns servicehall för tankning och vätskepåfyllning, tvätt och städning, teknisk verkstad, karosseri-/lackverkstad, hållplatsverkstad, lokaler för förarutbildning samt kontor. Dessutom är anläggningen förberedd för dubbelledade 24-meterbussar , dubbeldäckare och elbussar.

– Det är en toppmodern anläggning som kommer att ge ett lyft avseende effektivitet, funktionalitet och arbetsmiljö. Vi står redo för en mycket spännande framtid, säger Gamla Uppsala Buss´ vd Jonas Skovgaard.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)