Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Öppet fram, nu även i Borås

Från och med denna söndag är framdörrarna på stadsbussarna i Borås åter öppna. Foto: Nobina.

Även inom busstrafiken i Västra Götaland har nu bussarnas framdörrar åter börjat öppnas. Först ut är stadsbussarna i Borås där framdörrarna är öppna från och med söndagen 7 mars. Näst på tur är bussarna i Trollhättan och Vänersborg. Samtliga bussar som kör åt Västtrafik ska enligt planerna ha öppna framdörrar till sommaren.

Borås, där stadsbussarna körs av Nobina på uppdrag av Västtrafik, är därmed det senaste exemplet på att allt fler bussar i landet åter får påstigning genom framdörrarna sedan skyddsglas monterats för att skydda bussförarna mot smitta.

– Oerhört beklagligt. Det är uppenbart att ekonomiska aspekter sätts mot förarhälsan. Det här handlar bara om ekonomi, säger Ronny Sunesson, sektionsordförande för Kommunals sektion Trafik avdelning Väst till Sveriges Radio P4 Sjuhärad.

Ellen Pileblad, presskommunikatör på Västtrafik, framhåller för SR P4 Väst att de skyddsglas som monterats vid förarplatsen har genomgått tester och har godkänts av Arbetsmiljöverket.

Några av argumenten för öppna framdörrar är bland annat att det minskar trängseln på bussarna, att det blir lättare för resenärer att ha kontakt med föraren, samt ekonomiska genom minskat gratisåkande.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)